Proiectul imobiliar de la Argos, finanțat cu 22 milioane € de BRD

Proiectul imobiliar de la Argos, finanțat cu 22 milioane € de BRD
Complexul de pe strada Onisifor Ghibu va cuprinde birouri, apartamente și bază sportivă

Grupul BRD Societe Generale a semnat un acord de finanțare de 22,5 milioane de euro cu dezvoltatorul belgian Speedwell pentru ansamblul Record Park din Cluj-Napoca.

Proiectul include o clădire de birouri clasa A cu o suprafață închiriabilă de 12.000 mp, o componentă rezidențială cu 236 de apartamente, o clădire veche de 200 de ani recondiționată de dezvoltator pentru a găzdui un restaurant, spații de coworking și art hub, și clubul de fitness World Class, cu o piscină semiolimpică și zone verzi.

Acordul prevede acordarea unei finanțări de de 22,5 milioane de euro pentru dezvoltarea Record Park, “primul proiect de regenerare urbană mixtă din Cluj-Napoca”. Grupul BRD-GSG este unul dintre principalii finanțatori de pe piața bancară din România.

„Suntem fericiți că astfel de proiecte mixte poziționate in zona centrală, cum este Record Park, inspiră încredere băncilor importante ca BRD. Această rețetă de dezvoltare cu apartamente, birouri și facilități incluse, care s-a dovedit a fi foarte atractivă pentru clienți, va fi replicată într-un alt oraș important, Timișoara, unde dezvoltăm un nou proiect similar pe terenul recent achiziționat al fostei fabrici Paltim”, a declarat Gabriela Chinzenschi, director financiar al Speedwell.

Echipa ce a acordat asistență juridică clientului a fost formată din Otilia Petrescu – General Counsel și Alex Bumbu – Legal Counsel, alături de echipa Reff & Associates formată din Alina Tihan – Senior Managing Associate și Diana-Elena Rotaru – Associate. De partea creditorului, BRD mandatul a fost gestionat de Ţucă, Zbârcea și Asociații prin Mihai Dudoiu – partener și Cătălin Georgescu – managing associate.

Primul imobil din complexul care se va ridica pe fosta fabrică de textile Argos a fost certificat drept clădire verde BREEAM Excellent, cu patru stele. Prima funcțiune din complex operabilă după dezafectarea Argos o constituie baza sportivă cu piscină din incintă, administrată de rețeaua de fitness.

În 2016 fabrica Argos a fost transferată din centrul municipiului în zona industrială Clujana. Grupul de confecţii Jolidon a mutat utilajele şi personalul pentru a-şi centraliza activitatea pe str. Tăbăcarilor şi a reduce costurile de producţie.

Complexul Record Park este o investiție derulată de Speedwell, companie înființată de oamenii de afaceri Jan Demeyre și Didier Balcaen. Atât clădirea de birouri de clasa A, cât și cele două blocuri programate vor avea câte șapte etaje. Speedwell are un portofoliu de proiecte imobiliare în mari orașe din România precum București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Comenteaza