Proprietarii fabricii de mortare din Turda își mai ridică o unitate de producție

Proprietarii fabricii de mortare din Turda își mai ridică o unitate de producție

Producătorul german de materiale de construcții Hasit, cu unitate de fabricație în Cluj, își va dubla capacitatea de producție în România.

În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 65 de milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de anul precedent. A fost un an neaşteptat de bun pentru companie, având în vedere situaţia cauzată de pandemie, a declarat directorul Hasit România, Bogdan Roman.

În paralel, compania are în vedere dublarea capacităţii de producţie în fabrica de lângă Bucureşti, prin construirea unei noi linii de fabricaţie, o investiţie de 1,5 milioane de euro, potrivit ZF.

Producătorul german de materiale de construcţii Hasit, parte din grupul Fixit, pune la bătaie 5 milioane de euro pentru a se extinde cu o a treia fabrică în România, pe lângă cele din Turda (judeţul Cluj) și Bolintin Deal (judeţul Giurgiu), unde Hasit produce mortare uscate şi tencuieli.

„Vom demara proiectul referitor la a treia fa­brică a grupului în România. Studiem eventuale posibilităţi de achiziţie a unei fa­brici, precum şi oportunităţile oferite de anu­mite zone din punct de vedere al accesului la ma­te­rii prime, pentru o eventuală investiţie green­field, cu un buget de 5 milioane de euro“, a menționat oficialul Hasit.

Comenteaza