Proprietarii hotelului Privo vor să extindă afacerea la Cluj

Proprietarii hotelului Privo vor să extindă afacerea la Cluj
Adina Plopeanu și echipa de F&B, cel mai afectat sector al afacerii

Investitorii în hotelul Privo din Târgu-Mureș au un proiect la Cluj-Napoca pe care vor să îl dea în funcțiune în cel mult trei ani.

Pandemia de coronavirus a afectat puternic industria de hoteluri și restaurante, acest sector fiind printre cele mai lovite, a menționat Adina Plopeanu, director general şi proprietar al complexului deţinut împreună cu soţul său, conform ZF.

“Ne gândim să mergem la Cluj-Napoca. Avem un proiect în derulare şi sperăm ca în 2-3 ani să-l putem concretiza. Aş vrea să pot spune că în 2021 ne vom reveni sau că la final de an lucrurile vor reveni la normal; depindem de evoluţia pandemiei. Va fi un an foarte dificil, poate chiar câţiva ani, mai ales pentru industria hotelieră. Impactul va fi resimţit mai puternic de hotelurile mai mari ca al nostru.

Cel mai tare suferă segmentul mâncare şi băutură (F&B) care şi acum funcţionează doar parţial. Noi avem un restaurant cu două terase la hotel, însă e greu să îi serveşti pe clienţi la standardele anterioare din cauza tuturor limitelor şi restricţiilor impuse“.

Ea se aşteaptă la o scădere a gradului mediu de ocupare a hotelului de la 70% anul trecut, la 30-35% în 2020. Complexul cu 46 de camere a fost deschis acum şapte ani, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro. Ansamblul este format dintr-un hotel cu design modern, o vilă în stil art nouveau şi un restaurant de fine-dining.

Comenteaza