Proprietarii Iulius Cluj construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România

Proprietarii Iulius Cluj construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România
Openville va fi cel mai mare pol de business, retail și entertainment din vestul României | Foto: Iulius

Compania Iulius, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, demarează lucrările la al patrulea imobil dintre cele șase pe care le va include proiectul mixt Openville. Cu o înălțime de 155 m și 27 de etaje, United Business Center (UBC) 0 va fi cea mai înaltă clădire de birouri din țara noastră. 

Proiectul se construiește în proximitatea Iulius Mall Timișoara și va avea 130.000 mp de spații de birouri. Termenul estimat de livrare pe piață pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019, conform Profit. UBC 0 va avea o suprafață construită de peste 74.900 mp și va îmbina spațiile moderne de birouri cu cele de retail. 

În Openville au fost finalizate două clădiri de birouri, cu 31.000 mp, și prima parcare supraetajată din Timișoara, cu 910 locuri. Cel mai mare pol de business, retail și entertainment din vestul României va fi inaugurat în trimestrul patru al anului, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare.

Aceasta va include noile zone de retail, 50.000 mp de spații office în operare și alți 52.000 mp în construcție, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto și noi locuri de parcare. Openville este realizat de companiile Iulius și Atterbury Europe, investiție estimată la 220 milioane de euro.

Consiliul Concurenţei a autorizat asocierea dintre Iulius Holding şi Atterbury România, tranzacţie prin care controlează acum împreună atât filiale existente, respectiv Iulius Group, Iulius Mall Cluj, Timişoara şi Suceava, UBC Cluj One, United Business Center 1 Timişoara, UBC 2 Timişoara, UBC 3 Timişoara, Iulius Trust şi Attrius Developments, cât şi unele companii înfiinţate ulterior.
 
Atterbury Europe se concentrează pe investiţiile în centre comerciale şi în oportunităţi de dezvoltare în retail în Europa, în special în zona de dezvoltare a Europei de Est. Activitaţile principale sunt deţinerea şi gestionarea de proprietăţi imobiliare, de dezvoltare şi investiţii de grup; dezvoltarea proprietăţilor efectuată de către partenerii de grup sau de dezvoltare; şi gestionarea de active.  
 
Iulius Holding este societatea-mamă a grupului Iulius, deţinut de Dascălu. Activitatea constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Grupul este dezvoltator şi operator de centre comerciale în România. Portofoliul său totalizează 250.000 mp, iar ansamblul urban Palas Iaşi şi patru mall-uri sub brandul Iulius în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava reprezintă principalele proiecte ale grupului. 

Comenteaza