Proprietarii mall-ului Vivo din Cluj au încasat 50 milioane de euro din chirii

Proprietarii mall-ului Vivo din Cluj au încasat 50 milioane de euro din chirii

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a raportat anul trecut venituri din chirii în România de 49,8 milioane euro, reprezentând 21,2% din veniturile din totale din închirieri totale la nivel de Grup. 

Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 19,6% din portofoliul companiei și includ 67 de proprietăți cu o valoare de 822 de milioane de euro. Portofoliul de investiții finalizate, de 622 de milioane de euro, cuprinde nouă clădiri de birouri (14,2% din portofoliul de birouri) și șase proprietăți retail (23,1% din portofoliul de retail). Rata de ocupare a rămas stabilă, la nivelul de 94,6%.

Din grupul dezvoltatorului austriac Immofinanz fac parte companii active, în România, în domeniul închirierii de imobile cu destinație birouri: Bucharest Corporate Center (BCC), Cora GS, Capri Trade, Global Trust, S-Park Offices, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise, Immoeast Băneasa Airport Tower, și Băneasa 6981.

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include patru centre comerciale Vivo în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt complet ocupate și au o suprafață închiriabilă de 147.000 mp, conform Profit.

Comenteaza