Proprietarii The Office Cluj au cumpărat grupul The Bridge

Proprietarii The Office Cluj au cumpărat grupul The Bridge
Înțelegerea pentru complexul de birouri și spații comerciale din capitală s-a făcut anul trecut | Foto: Active Property Services

Tranzacția prin care frații Adrian și Dragoș Pavăl achiziționează cele trei companii care dețin complexul The Bridge a primit girul Consiliului Concurenței din România (CCR). Fondatorii Dedeman au pus la bătaie 330 de milioane de euro pentru a prelua cele două mari complexe de birouri din Cluj și București.  

CCR a autorizat tranzacția prin care Dedeman preia companiile Upscale Development (Bridge 1), The Bridge 2 Development și The Bridge 3 Office Building, ce formează un complex de birouri în București. Dedeman are ca obiect principal de activitate vânzarea de materiale de construcții și amenajări interioare.

Cele trei firme activează pe piața serviciilor de închiriere de proprietăți imobiliare cu destinație spații de birouri moderne și comerciale. CCR a autorizat tranzacția constatând că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a ei și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Birourile The Bridge au fost dezvoltate de compania Forte Partners pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul. Cel mai mare chiriaş este BCR, unul dintre finanţatorii Dedeman. Forte Partners mai are în portofoliu clădirile de birouri Ştefan cel Mare Building, HQ Victoriei, Nova Building. Tranzacția cu Dedeman parafată încă din 2018 era evaluată la 200 de milioane de euro.

Tranzacția dintre Mulberry - NEPI și Dedeman a complexului The Office Cluj a fost estimată la 130 de milioane. The Office este cel mai mare proiect de birouri din oraș, având o suprafață de 61.000 mp închiriați integral, fiind certificat BREEAM Excellent. Dedeman mai deține la Cluj-Napoca și producătorul de cărămiză Cemacon, al cărui acționar majoritar a devenit anul trecut.

Comenteaza