Protest la Salina Ocna Dej. Minerii au oprit activitatea

Protest la Salina Ocna Dej. Minerii au oprit activitatea
| Foto: Mediafax

100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej, judeţul Cluj, au întrerupt luni activitatea, nemulţumiţi că nu primesc vouchere de vacanţă.

„100 de angajaţi din schimbul 1 au întrerupt spontan activitatea la Salina Ocna Dej, nemulţumiţi că nu primesc vouchere de vacanţă care sunt de 1.450 lei sau 2.080 lei. Trebuia să primim voucherele din luna august. Aşteptăm să ne întâlnim cu conducerea societăţii, să fie rezolvată această nemulţumire a noastră", au spus sursele citate.

Angajaţii nemulţumiţi s-au adunat în faţa societăţii aşteptând discuţiile cu conducerea. Directorul Salinei Ocna Dej, Ovidiu Moldovan, a declarat, corespondentului Mediafax, că speră să se ajungă la rezolvarea problemelor în urma negocierilor.

Salina Ocna Dej este o veche unitate minieră din judeţul Cluj, specializată pe extracţia sării geme în stare solidă. Aceasta face parte din Societatea Națională a Sării, fiind organizată ca sucursală a acesteia. Obiectul de activitate al Salinei Ocna Dej este extragerea, prepararea și comercializarea sării geme. Filiala comercializează atât sare gemă industrială, cât și alimentară.

Sarea este folosită în industria chimică, în industria alimentară și în consumul uman direct. Comercializarea sării geme se face atât pe piață internă, cât și la export, în țările vecine României. La Salina Ocna Dej extragerea sării geme se face din Mina Transilvania, deschisă exploatării în 1979.

Comenteaza