Provocările pandemiei. Softiștii clujeni de la Tremend fac consultanță din curtea casei

Provocările pandemiei. Softiștii clujeni de la Tremend fac consultanță din curtea casei
Munca la domiciliu este generalizată în acest an la nivel național | Foto: Tremend

Compania de consultanţă şi dezvoltare de software Tremend și-a pus angajații de la Cluj să lucreze de la domiciliu în perioada pandemiei.  

Aceasta are specialiști în mai multe orașe din țară, dar și în SUA, Belgia, Marea Britanie. "Cea mai recentă provocare e chiar criza generată de Covid-19, în care facem tot ce putem pentru ca membrii echipei să opereze în condiţii optime de lucru", menţionează Ioan Cocan, managing partner al Tremend.

În următoarea perioadă, accentul va fi pus pe extinderea business-ului la nivel internaţional în SUA, Marea Britanie şi Germania. Compania are 700 de proiecte de anvergură lansate în sectoare ca financiar, telecom, auto sau retail.

Printre soluții create sunt ObservED, care înlocuieşte un supervizor în timpul examenelor scrise, bazându-se pe datele biometrice ale participanţilor, sau HumanoID, ce foloseşte inteligenţa artificială pentru verificarea şi validarea posesorului unui act de identitate prin compararea fotografiei din actul de identitate cu cea a persoanei care îl deţine, cu rol în aplicaţiile de onboarding digital.

Un alt proiect cercetare este Graphomaly, aplicaţia pentru detectarea, tot prin inteligenţa artificială, a anomaliilor din tranzacţiile financiare. Compania este partener tehnologic al Comisiei Europene, şi a preluat construirea platformei School Education Gateway, soluţia online de educaţie şcolară a CE.

Comenteaza