PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal

PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal.

El a afirmat că doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare joi, pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, astfel încât acesta să fie modificat în sesiunea parlamentară ordinară.

"Propunerea noastră este ca în această săptămână, posibil joi, să avem o întâlnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discuţiilor tehnice, să luăm o decizie politică astfel în sesiunea normală (n.r. - parlamentară) să luăm o decizie în privinţa Codului fiscal. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinară a Parlamentului", a precizat Dragnea.

El a mai explicat că nu se poate lua o decizie pe acest subiect fără o discuţie la nivel politic.

"A fost o întâlnire tehnică în care au fost specialişti de la toate partidele, urmează să se ia o decizie politică în cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politică astăzi, este un subiect important", a declarat Dragnea.

Parlamentul a intrat luni în sesiune parlamentară extraordinară pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klaus Iohannis. Prin urmare, liderii partidelor de guvernare s-au reunit la sediul PSD pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA.

Este prima reuniune a liderilor Coaliţiei, după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD. Referitor la discuţiile tehnice dintre reprezentanţii partidelor parlamentare, Dragnea a susţinut că nu s-a ajuns la nicio soluţie şi că reducerea TVA etapizat - la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% - a fost doar o propunere a liberalilor. UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, în timp ce ALDE susţine în continuare reducerea la 19%.

Comenteaza