Foto Punct de belvedere, instalat în Pădurea Clujenilor. VEZI cum arată

Punct de belvedere, instalat în Pădurea Clujenilor. VEZI cum arată
Punct de belvedere, instalat în Pădurea Clujenilor
Punct de belvedere, instalat în Pădurea Clujenilor

Constructorul Parcului Tineretului din Bulevardul Muncii, Nord Conforest Cluj, a raportat instalarea unui punct de belvedere în Pădurea Clujenilor.

 

Asocierea dintre companiile Nord Conforest și Proiect Construct Regiunea Transilvania Oradea a câștigat proiectul de amenajare a proiectului european de realizare a pădurii-parc. Aici a început plantarea primilor 150 de arbori în cadrul obiectivului de înființare a zonei verzi și de agrement. Pădurea-parc pe 21 ha va cuprinde plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1.505 arbori); zonă de protecție cu puieți forestieri (70.000 mp); zone de poiană și decorative cu activitate densă. 

În acest perimetru vor fi amenajate o grădină urbană închisă (4.517 mp); un punct de belvedere; zone de tiroliană (250 m) și plimbare de câini; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele de trecere din partea estică în cea vestică a sitului; alei, mobilier urban; parcare (603 mp). Municipalitatea urmărește crearea unei zone de recreere și de petrecere a timpului liber.

Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și organizațiilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător. Finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, reconversia, refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate sau neutilizate din reședințele de județ.

Comenteaza