Rabla 2020. Vouchere și pentru motociclete

Rabla 2020. Vouchere și pentru motociclete

Una dintre noutăţile programului Rabla Clasic din 2020 este posibilitatea de achiziţionare de motociclete.

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunţat, marţi, că românii îşi vor putea ahiziţiona motociclete cu voucherele obţinute la casarea unei maşini vechi prin programul „Rabla Clasic”. 

Astfel, voucherul pentru casarea unei mașini și achiziția unei motociclete/scuter este de 3.500 lei, iar ecovoucherul pentru scutere și motociclete electrice este de 3.000 lei.
Prin cumularea mai multor vouchere se poate ajunge la un suport din partea statului de 2.000 de euro la achiziția unui scuter sau a unei motociclete electrice.

„Sperăm că vom satisface astfel dorinţa a foarte mulţi români care au aşteptat această nouă introducere în program”, a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă, marţi la Ministerul Mediului, potrivit Mediafax.

Şi în acest caz, trebuie casată o maşină veche, iar prima va fi de 3.500 de lei. Această sumă a fost stabilită, explică ministrul Mediului, pentru fi creată echitate între cumpărătorii de maşini şi cei de motociclete. Astfel, voucherul va reprezenta 10% din valoarea unui vehicul.

 

Comenteaza