Rabla pentru electrocasnice. Cât e voucherul pentru o maşină de spălat sau un frigider

Rabla pentru electrocasnice. Cât e voucherul pentru o maşină de spălat sau un frigider

Ministerul Mediului a publicat pe site-ul instituţiei, pentru consultare publică, ghidul de finanţare a programului Rabla pentru electrocasnice. 

Proiectul a fost publicat, marţi, pe site-ul Ministerului Mediului şi se află în consultare publică timp de 10 zile. Potrivit proiectului, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru "înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, uzate, cu unele mai performante din punct de vedere energetic".
Mai exact, voucherele se acordă pentru înlocuirea echipamentelor din categoria: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat uzate, cu unele cu eficienţă energetică clasa A++, A+++. 

Valoarea voucherelor a fost stabilită în funcţie de eficienţa energetică a echipamentului nou achiziţionat, astfel:

- 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;

- 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;

- 300 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);

- 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;

- 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.    

Pentru a beneficia de finanţare, cei interesaţi se vor putea înscrie în program accesând aplicaţia electronică de pe website-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar, după obţinerea aprobării finanţării, se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi pentru a-şi achiziţiona echipamentul dorit. Suma finanțată de Autoritate se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziționate prin program, iar diferența va fi suportată de către persoana fizică.

Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, comerciantul, la momentul predării echipamentului nou-achiziţionat, îl va ridica pe cel vechi, cedat în schimbul voucherului de finanţare.

Ghidul de finanţare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic poate fi consultat AICI.

 

Comenteaza