Rafila a investit 25.000 de euro în Banca Transilvania

Rafila a investit 25.000 de euro în Banca Transilvania

Deținerile lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la Banca Transilvania (BT) Cluj se cifrează la 120.000 de lei.

Rafila, cel care va deschide lista candidaţilor din partea PSD pentru Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare, este investitor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), arată cea mai recentă declaraţie de avere.

Rafila avea 300.000 de lei investiţi în acţiuni Transgaz, operator al sistemului naţional de transport gaze naturale, şi 120.000 de lei în acţiuni BT, cea mai mare instituţie de credit din România, potrivit datelor agregate de ZF.

Acestea sunt datele valabile pentru 12 iunie, când a fost semnată cea mai recentă declaraţie de avere a lui Rafila din funcţia de şef laborator la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. El avea 1.000 de acţiuni la Transgaz şi 51.000 la BT.

La 19 octombrie, presupunând că Rafila nu a tranzacţionat acţiuni, investiţia la BT ar fi de 118.000 de lei. Cel din urmă calcul ţine cont de majorarea de capital cu acţiuni gratuite efectuată de BT, adică 10 acţiuni gratuite la fiecare 100 deţinute.

Pe partea de dividende alocate de banca de la Cluj şi presupunând că nu a tranzacţionat acţiuni, Rafila a încasat 6.000 de lei. Rafila a fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de secretar de stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică.

Comenteaza