Rahat de urs la conservă, de vânzare în România: "100% natural, excremente de urs brun transilvănean. Fără gluten, fără conservanţi, vegan"

Rahat de urs la conservă, de vânzare în România: "100% natural, excremente de urs brun transilvănean. Fără gluten, fără conservanţi, vegan"
| Foto: weradio.ro

Sunteți în căutarea unor cadouri mai speciale? Ce ziceți de excremente de urs la conservă, un produs deosebit pentru amatorii de suveniruri "100% naturale".

Produsul, care se vinde pe post de „suvenir” cu suma de 40 de lei, a fost descoperit într-un local din municipiul Târgu Secuiesc, iar firma producătoare este cea care produce berea şi chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”.

O cutie cu „Urme de urs” are circa 30 de grame de conţinut, iar firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic-secuieşti, scrie weradio.ro.

Pe eticheta de pe conservă se precizează că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Chestionat despre produs, șeful OPC Covasna a spus că acesta nu poate fi scos de la comercializare, pentru că pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către oameni.

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire. Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a declarat șeful OPC Covasna, pentru WeRadio.

Eticheta are un avertisment, prin care se explică faptul că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus comisarul-șef OPC, pentru sursa citată.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza