Rambursări de TVA de peste 1 miliard de lei, în martie

Rambursări de TVA de peste 1 miliard de lei, în martie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat rambursarea a peste 1 miliard de lei în luna martie, sumă aferentă deconturilor de TVA cu opţiune de rambursare.

Suma totală rambursată de ANAF este de 1.04 miliarde de lei, iar în selecţia lunii au intrat, în ordinea vechimii, "toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 23.01.2015, excepţie făcând deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 25.02.2015", au transmis reprezentanţii instituţiei.

Din această sumă 855 de milioane de lei sunt deconturi cu compensare şi restituire, din cares e compensează 47,21 de milioane de lei şi se restituie 807,95 de milioane de lei. Alte 98 de milioane merg pe deconturi cu compensare integrală, în timp ce 86,86 pe cele cu compensare parţială.

În cazul compensărilor totale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit plata efectivă a fost programată în două tranşe. Prima, de 300 de milioane de lei, a fost acordată în 13 martie, iar cea de-a doua, de 507 de milioane, va fi dată de 30 martie.

 

Comenteaza