Ranbaxy şi Daiichi Sankyo anunţă un medicament revoluţionar pe care îl distribuie la Cluj

Ranbaxy şi Daiichi Sankyo anunţă un medicament revoluţionar pe care îl distribuie la Cluj
Daiichi Sankyo şi Ranbaxy îşi extind modelul hibrid de afaceri în România, anunţă astăzi grupul, cu prima combinaţie de olmesartan şi amlodipină de pe piaţa farmaceutică locală.

Cele două companii au anunţat astăzi la Tokyo (Japonia) şi Gurgaon (India) că fabrica de medicamente din Cluj, Terapia, filială locală a Ranbaxy, va lansa în România produsul Sevikar, prima combinaţie cu doză fixă de olmesartan medoxomil şi amlodipină besilat de pe piaţa românească.

Medicamentul original Sevikar va fi disponibil în trei concentraţii: 5/20mg, 5/40mg şi 10/40 mg. "Se preconizează că produsul va fi inclus pe listele naţionale de medicamente compensate de care beneficiază pacienţii, caz în care va fi disponibil la un preţ accesibil", explică oficialii Daiichi Sankyo şi Ranbaxy.

"Terapia Ranbaxy s-a angajat să ofere continuu medicamente sigure şi accesibile pentru clienţii săi şi pentru pacienţii din România. Suntem încântaţi să lansăm în România prima combinaţie de olmesartan şi amlodipină destinată tratamentului hipertensiunii arteriale, o afecţiune care reprezintă o problemă majoră de sănătate publică. Dezvoltarea sinergică a parteneriatului creat împreună cu Daiichi Sankyo face parte integrantă din strategia noastră de business, iar acesta este cel de-al treilea produs lansat ca parte a modelului nostru hibrid de afaceri", a spus directorul general al Ranbaxy, Arun Sawhney.

Noul medicament este indicat pentru tratamentul pacienţilor hipertensivi insuficient controlaţi prin monoterapie. "Această combinaţie unică determină scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în condiţii de siguranţă, prin acţiunile complementare ale celor două substanţe active", arată oficialii celor doi producători de medicamente.

O parte dintre studiile clinice desfăşurate în procesul de cercetare s-au desfăşurat şi în România. "Este un fapt meritoriu pentru medicina românească şi pentru industria farmaceutică locală, care a contribuit astfel la punerea pe piaţă a unui medicament original, care se bucură de succes pe plan mondial", explică oficialii Terapia Ranbaxy.

Comenteaza