RAR a dat amenzi de 2,1 milioane operatorilor de pe piaţa auto

RAR a dat amenzi de 2,1 milioane operatorilor de pe piaţa auto
Registrul Auto Român (RAR) a desfăşurat anul trecut 5.772 de acţiuni de control la operatorii economici de pe piaţa auto naţională.

Acestea s-au finalizat prin 4.359 de acte de control întocmite la operatorii ce desfăşoară activitatea de distribuţie de componente auto, la prestatorii de servicii de reparaţii auto, modificări constructive, dezmembrări auto, la staţiile de inspecţie tehnică periodică (ITP) şi atelierele de verificare și reparare tahografe şi limitatoare de viteză, la operatorii care montează, verifică şi repară instalaţii de alimentare cu GPL. S-au aplicat sancţiuni de 2,1 milioane de lei şi 1.625 de sancţiuni complementare (opriri de la comercializare, suspendări de activitate).
 
Acţiunile au vizat 213 controale desfăşurate la operatorii economici care comercializează, montează sau repară instalaţii GPL, cu sancţiuni contravenţionale de 61.000 lei; 955 de controale la operatorii distribuie echipamente şi componente auto, la care au fost oprite de la comercializare componente auto necertificate ori neconforme de 434.832 lei; controale la 2.915 operatori economici ce efectuează activităţi de reparaţii, reglare şi reconstrucţie a vehiculelor rutiere, dezmembrări auto, finalizate cu sancţiuni contravenţionale de 1,5 milioane. 
 
Au fost verificate 268 de societăţi ce desfăşoară ITP, în urma cărora s-au dispus sancţiuni contravenţionale de 307.000 lei şi s-au anulat 150 de certificate de atestare a inspectorilor tehnici. În urma controalelor desfăşurate la operatorii ce prestează activităţi de verificare a tahografelor sau limitatoarelor de viteză s-a dispus sancţionarea a 75 de societăţi cu amenzi de 72.500 lei. Suplimentar s-a luat măsura suspendării activităţii pentru nerespectarea verificării tahografelor şi limitatoarelor de viteză. Ca urmare a activităţii de disciplinare a pieţei s-au înregistrat 1.972 de solicitări de autorizare a activităţilor de reparaţii auto.

Etichete
Comenteaza