Rating mai bun pentru România. Avem perspective superioare faţă de Spania sau Portugalia

Rating mai bun pentru România. Avem perspective superioare faţă de Spania sau Portugalia
Agenția de rating Moody's a îmbunătățit perspectiva de rating de la stabilă la pozitivă și a reconfirmat rating-ul suveran la Baa3 (grad investițional).

Decizia agenției  reflectă progresul semnificativ înregistrat de România în corectarea dezechilibrelor macroeconomice și în reducerea vulnerabilităților economiei la șocurile externe, creând astfel premisele pentru o creștere economică solidă.

De asemenea, eforturile susținute din ultimii ani în procesul de consolidare fiscală și de reducere a deficitului bugetar, dar și în stabilizarea nivelului datoriei publice guvernamentale sunt factori cheie care au contribuit la îmbunătățirea perspectivei de rating. 
 
Moody's întărește prognozele oficiale și apreciază că România va cunoaște o accelerare a creșterii economice de 4,1% în 2016, față de 3.5% estimat pentru 2015, pe fondul unei expansiuni robuste a consumului privat și creșterii investițiilor.

Agenția subliniază că perspectivele de creștere economică pe termen mediu sunt mult mai favorabile decât în Bulgaria, Spania, Portugalia sau Ungaria. Nivelul datoriei publice guvernamentale a României se va menține la un nivel stabil, fiind estimat la 39.4% pentru 2015. 
 
Totodată, Moody's estimează că România va continua procesul de convergență cu statele membre ale Uniunii Europene cu efecte pozitive asupra întăririi capacității administrative a țării.  

Etichete
Comenteaza