Războiul trimite proiectele de IT din Ucraina la Cluj

Războiul trimite proiectele de IT din Ucraina la Cluj
| Foto: Cottonbro/Pexels

Invazia rusă a pus pe hold o mulțime de proiecte IT în Ucraina, care ar putea fi preluate și finalizate de companii din Cluj.

O companie locală de servicii sofware anunță că este contractată de firme din Ucraina pentru a finaliza proiecte stopate de cruntul război provocat de Rusia. Oves Enterprise din Cluj-Napoca are trei colaboratori din Ucraina, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții săi, și lucrează la alte parteneriate.

„Încercăm să integrăm cât mai mulți programatori din Ucraina în echipele noastre. Dar am început să avem câteva cereri interesante, la începutul lunii aprilie. Companii de IT din Ucraina vor să ne contracteze pe noi ca să le livrăm proiectele. Nu mai avem cerere ca să angajăm noi ucraineni, ci ne contractează ei pe noi. O întorsărură destul de interesantă”, consideră Mihai Filip, CEO Oves Enterprise, potrivit Economedia.ro.

Compania a primit mai multe astfel de cereri, spun reprezentanții săi, care sunt în discuții cu un partener din Ucraina care lucrează pentru un client din SUA pe segmentele de fintech și banking.

„Sunt beneficii de ambele părți. Pentru noi – un client nou, mare, cu potențial de scalabilitate. Totodată, vom reuși să livrăm soluții complexe pentru zona de banking, zonă în care avem multă expertiza, iar proiectul fiind inovativ, echipa OVES Enterprise va avea multe de învățat”, mai spune Filip.

Concretizarea colaborărilor e împiedicată însă de o serie de blocaje. Developerii din Ucraina nu prea vorbesc limba engleza, “asta pe lângă problemele de zi cu zi care țin de dinamica războiului”.

Comenteaza