Reacția NTT DATA, după informațiile privind concedierile. Compania anunță "un flux pozitiv de personal, cu raport dublu în favoarea noilor veniți în echipa noastră"

Reacția NTT DATA, după informațiile privind concedierile. Compania anunță "un flux pozitiv de personal, cu raport dublu în favoarea noilor veniți în echipa noastră"

Compania IT a dezmințit informațiile din piață, potrivit cărora peste 100 de membri ai departamentului EMBEDDED (denumit intern ETEC) ar fi primit zilele trecute invitații la întâlniri "1 la 1" în cadrul cărora li s-ar fi propus diverse pachete financiare pentru a rezilia amiabil contractele de muncă.

NTT DATA a reacționat în urma articolului «Se prăbușește IT-ul clujean? Concedieri în masă la doi dintre marii jucători, NTT DATA și Cognizant: „Ce bulls**t au putut să ne vândă!"». Compania susține că înregistrează "un flux pozitiv de personal, cu raport dublu în favoarea noilor veniți în echipa noastră".

CONTEXT:

Surse din piață arătau că NTT Data România, fosta EBS România, înființată la Cluj de Daniel Metz și vândută în 2013 japonezilor, ar urma să renunțe la mai mulți angajați, iar procesul pare să fie unul similar și la Cognizant, fosta Softvision, fondată la Cluj de Laurențiu Russo și vândută ulterior americanilor.

Conform surselor citate de ZIUA de CLUJ, din totalul de aproximativ 160 de membri ai departamentului EMBEDDED (denumit intern ETEC), peste 100 ar fi primit zilele trecute invitații la întâlniri "1 la 1", cele mai multe online, în care li s-ar fi propus să demisioneze, primind în schimb un de compensații financiare.

Publicăm în continuare poziția companiei NTT DATA pe subiectul concedierilor:

"În urma unui set de informații inexacte publicate cu privire la activitatea NTT DATA, considerăm utilă atașarea poziției exprimate de echipa noastră, în primul rând pentru o informare publică obiectivă, corectă și clară. 

Ne simțim nevoiți să respingem ferm afirmațiile care induc ideea unor schimbări masive de personal în cadrul NTT DATA. Dimpotrivă. Fluxul de personal la nivelul NTT DATA este pozitiv și datele constituie un argument concludent în acest sens: în 2023 am angajat de două ori mai mulți profesioniști care activează în echipa noastră, raportat la numărul colegilor care au ales să-și continue parcursul profesional în alte companii.  

Echipa NTT DATA este adepta relațiilor pe termen lung cu colegii care aleg să ni se alăture. Peste 320 de profesioniști sunt alături de noi, de peste 7 ani. Alți aproximativ 670 de colegi au acumulat deja o vechime de peste trei ani în companie. 

Vă comunicăm aceste date care reflectă, credem noi, mult mai corect imaginea NTT DATA. Un angajator consecvent care cultivă relații de colaborare pe termen lung, într-un domeniu competitiv și dinamic cum este industria IT. 

Rămânem conectați la realitățile pieței și luăm decizii corecte pentru ca întreaga echipă NTT DATA să urmeze un parcurs comercial pozitiv. În acest registru înscriem inclusiv decizia de a gestiona un Bench de specialitate dimensionat la sub 5% din totalul angajaților noștri.

Vorbim despre colegi care deși nu ocupă un loc în producție, din cauza unor schimbări reale și naturale din piața producătorilor auto, au primit și primesc remunerație, programe de training sau reconversie profesională, după caz, din partea angajatorului. Este o măsură a respectului pe care NTT DATA îl are față de echipă. În aceeași linie includem transparența și comunicarea onestă și responsabilă angajat/angajator. 

În interesul unei comunicări corecte și complete, subliniem că ponderea angajaților cărora compania le-a propus o soluție de încheiere amiabilă a colaborării nu depășește 2% din numărul total de angajați și colaboratori.

În încheiere, pentru a preveni formarea unui efect de tip ”fake-news”, NTT DATA își exprimă clar și fără echivoc planurile de a continua dezvoltarea departamentului EMBEDDED, la care faceți referire în articol. Modificările punctuale de personal din acest departament au la bază o stare de fapt: transformarea unei întregi piețe, așa cum am arătat și mai sus. Cu toate acestea, așteptările NTT DATA de la acest departament rămân în continuare ridicate și preconizăm o creștere sustenabilă de personal, direct proporțională cu cererile din piață, pe termen mediu și lung, concretizate în contracte și colaborări noi", a transmis compania.

Comenteaza