Record istoric pentru preţul aurului: 1.622 de lei pe uncie

Record istoric pentru preţul aurului: 1.622 de lei pe uncie
Aurul a atins luni un preţ record de 1.622,49 dolari pe uncie pe piaţa spot şi se afla în creştere cu 1,2%, la 1.618,40 dolari până la 8:49 GMT.

Cotaţia aurului a atins luni un nou record, peste 1.622 dolari pe uncie, după ce negocierile dintre politicienii americani pentru creşterea plafonului de îndatorare au intrat în impas la sfârşitul săptămânii trecute, amplificând temerile privind o posibilă încetare de plăţi a SUA, transmite Reuters.Sursa: Mediafax | Publicat: 25 iul 2011, 14:25 | Actualizat: 25 iul 2011, 14:28
Cotaţia aurului a atins luni un nou record, peste 1.622 dolari pe uncie, după ce negocierile dintre politicienii americani pentru creşterea plafonului de îndatorare au intrat în impas la sfârşitul săptămânii trecute, amplificând temerile privind o posibilă încetare de plăţi a SUA, transmite Reuters.

Lipsa progreselor în discuţiile pentru creşterea limitei de îndatorare a crescut atractivitatea aurului faţă de active americane, precum titluri ale Trezoreriei şi dolarul.

Politicienii democraţi şi republicani sunt puternic divizaţi în privinţa planurilor de a reduce deficitul bugetar al Statelor Unite, măsură necesară înainte de creşterea plafonului de îndatorare.

Odată cu apropierea termenului limită de 2 august, până la care statul american mai dispune de fonduri pentru a opera plăţi, cea mai mare economie a lumii se confruntă cu perspectiva intrării în încetare de plăţi. Dacă Statele Unite vor ajunge în această situaţie, investitorii ar putea renunţa la dolar şi titlurile Trezoreriei SUA.

 

Etichete
Comenteaza