Regina Maria a activat un laborator coronavirus la Cluj

Regina Maria a activat un laborator coronavirus la Cluj

Rețeaua privată de sănătate a ajuns la 10.000 de teste coronavirus efectuate în România, alături de laboratoarele sale de biologie moleculară acreditate din București fiind activat și cel de la Cluj-Napoca.

Cele trei laboratoare procesează zilnic 20% din totalul testelor efectuate în România în fiecare zi, potrivit conducerii rețelei. “Peste 4.000 de teste au fost realizate complet gratuit, pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice, dar și private, cum este cazul centrelor de dializă.

40 de spitale publice au beneficiat de teste gratuite, susținute atât de noi, cât și de companiile care au abonamente medicale la noi și care susțin sistemul medical în această perioadă. Comparativ cu 14 aprilie, numărul de teste efectuate în rețea aproape s-a dublat, unul dintre laboratoarele implicate în procesul de testare având program de lucru nonstop pentru a susține cererile în creștere”, a declarat Fady Chreih, director general al Regina Maria.

Pentru centrele de dializă din țară, rețeaua a realizat 500 de teste pentru pacienți și personal. Cele 4.000 de teste fac parte dintr-o cantitate de 11.000 de testări gratuite, reprezentând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19.

Sistemele de testare au fost achiziționate și cu sprijinul partenerilor corporate ai rețelei – companii care dețin abonamente medicale. Regina Maria procesează teste pentru principalele centre de dializă din țară, precum și pentru instituții și spitale publice, testând atât pacienți, cât și cadre medicale cu risc de infectare.

Rețeaua își testează și propriul personal medical, precum și pacienții programați la intervenții. Capacitatea totală a rețelei este de 860 teste/zi. Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătății.

Comenteaza