Regionala de Drumuri Cluj va pune în siguranță Transalpina

Regionala de Drumuri Cluj va pune în siguranță Transalpina

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că guvernul va continua investiţiile la Drumul Național 67C Transalpina în limitele legii, pentru punerea în siguranţă a circulaţiei, ţinând cont de faptul că un dosar privind contractul de modernizare este în instanţă.

Bode a afirmat că, în acest an, din bugetul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost alocați 16,3 milioane de lei. “Din păcate, în ultimii ani, nu s-a investit aproape nimic în tot ce ar fi trebuit să însemne întreţinerea şi punerea în siguranţă a circulaţiei pe acest obiectiv.

De aceea, guvernul Ludovic Orban, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, pentru că vom fi pe sectorul Alba, a decis ca în acest an, din bugetul CNAIR, bugetul de întreţinere, să aloce 16,3 milioane. Cu aceşti bani am reuşit să realizăm 32 km de covor asfaltic, 10.000 ml de parapeţi metalici de beton, 250 de indicatoare rutiere, marcaje.

Aceste lucrări le-am realizat, sunt finalizate, mergem să inspectăm traseul. Vom continua investiţiile în acest obiectiv în limitele legii, adică punerea în siguranţă a circulaţiei, pentru că şi cei dinaintea noastră puteau să facă acest lucru, dar s-au prevalat de faptul că acest obiectiv este în instanţă şi până la clarificări nu au investit. Vom continua şi pe celelalte trei sectoare din patru câte sunt pe Transalpina", a explicat Bode.

Lucrările sunt realizate în proporţie de 85%, între timp, fără alte investiţii, acestea degradându-se. Premierul a afirmat că Transalpina este un drum extrem de important, nu doar cu valoare turistică, care asigură şi legătura între Ardeal şi Oltenia şi, după clarificarea problemelor juridice, va fi adus la parametri tehnici normali.

Modernizarea drumului a început în 2008, când ministru al transporturilor era actualul premier. Orban şi Bode efectuează o vizită de lucru în judeţele Gorj şi Alba în vederea recepţiei lucrărilor de reabilitare prin reciclare a 32 km de drum.

Comenteaza