Registrul Comerțului va radia automat PFA care au mai mult de trei angajați. Lista neagră, pe internet

Registrul Comerțului va radia automat PFA care au mai mult de trei angajați. Lista neagră, pe internet

16 ianuarie este ultima zi în care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) pot solicita Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a legii nr. 182/2016.

Potrivit acestui act normativ, o PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, iar o II, cel mult 10 clase. O PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane angajate cu contracte individuale de muncă, iar o II poate avea cel mult opt salariați.

Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către PFA, II şi întreprinderile familiale, a intrat în vigoare în 17 ianuarie 2017, cu un termen de doi ani pentru modificarea mențiunilor la ONRC.

PFA sau II poate opta pentru modificarea formei de organizare, în condițiile legii. Modificarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate și emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează în baza cererii adresate oficiului registrului comerțului competent, cu titlu gratuit.

În 60 de zile de la împlinirea celor doi ani, respectiv începând cu 19 martie 2019, Registrul Comerţului radiază, din oficiu, PFA şi II al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţie. Lista PFA şi a II care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a ONRC.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza