RE/MAX pierde teren la Cluj. Trei alte orașe, în topul tranzacțiilor cu birouri

RE/MAX pierde teren la Cluj. Trei alte orașe, în topul tranzacțiilor cu birouri

București, Sibiu și Brașov ocupă acum primele trei locuri în clasamentul tranzacțiilor cu spații office ale rețelei RE/MAX România după ce Cluj-Napoca a deținut ani la rândul prima poziție.

Afacerile rețelei naționale au crescut cu 50% anul trecut, la 4,55 milioane de euro, cu o estimare de 6,1 milioane pentru anul curent din comisioanele realizate. Birourile din țară au avut o creștere de 40% a numărului de tranzacții imobiliare, cu o valoare de 150 milioane de euro. 64% au fost vânzări, iar 36%, închirieri.

Rețeaua națională a încheiat anul cu 50 de birouri francizate și 450 de membri.  Compania are în plan o creștere a numărului de birouri - 60 de unități până la finele anului - și a numărului de agenți, până la 660 de membri.

„Mizând pe dezvoltarea rețelei în parametrii stabiliți și pe tendințele pozitive ale pieței, estimăm o creștere de 35% a cifrei de afaceri până la finele anului”, a declarat Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România.

Cele mai numeroase intermedieri s-au realizat pe segmentul rezidențial. 84% dintre tranzacții s-au înregistrat în această categorie, 8% în segmentul office & comercial, 4% terenuri, iar 4% au fost pe industrial, hoteluri sau proprietăți speciale.

În topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate de RE/MAX se situează București, care au depășit, după trei ani, birourile din Cluj-Napoca. De altfel, Clujul nu se regăsește nici în top trei, topul fiind completat de Sibiu și Brașov.

În capitală a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară a RE/MAX: vânzarea unui teren de 2,8 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Brașov, care s-a ridicat la 2,3 milioane de euro. Pe locul trei se clasează cea mai scumpă intermediere rezidențială, o vilă de 1,3 milioane de euro, din capitală.

În 2018, Ramona Atena Cuc, administrator al celei mai cunoscute agenții imobiliare clujene, RE/MAX Grup de Lux, și-a anunțat retragerea de la conducere, după 25 de ani de activitate. Business-ul și-a mutat centrul de comandă la Sibiu, fiind preluat de frații Adrian și Andrei Vasiu.

Agenția clujeană s-a extins la trei birouri francizate în Sibiu și Râmnicu Vâlcea, prin preluarea managementului de către Adrian Vasiu - deţinătorul francizei RE/MAX Professionals din Sibiu.

Totuși, ca asociați ai Grup de Lux Cluj, agenție imobiliară cu o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei în 2018, apar în continuare Răzvan și Ramona Cuc, fiecare cu câte 50%, conform portalului financiar Termene.ro. Răzvan Cuc deține însă și o altă agenție, Maximo Franchise, care avea afaceri anuale mai mari decât Grup de Lux, de 2,8 milioane.

Comenteaza