REMAX: preţurile apartamentelor cresc cu 5% în acest an

REMAX: preţurile apartamentelor cresc cu 5% în acest an
Anul trecut piaţa imobiliară locală a crescut cu 10%, comparativ cu 2014, atât în ceea ce priveşte valoarea, cât şi volumul tranzacţiilor, urmând ca în 2016 să continue trendul ascendent, potrivit estimărilor RE/MAX România.

„Cu siguranţă, 2015 a fost anul revenirii pieţei imobiliare locale. Am asistat nu doar la o majorare a pieţei în principalele oraşe din ţară, ci şi la o creştere a încrederii investitorilor care au relansat proiecte în toţi polii principali precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad sau Braşov. Piaţa are perspective de dezvoltare pentru următorii ani”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele RE/MAX România.
 
În Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşe asemănătoare ca efervescenţă, preţul în segmentul rezidenţial este de 1.000-1.100 euro/mp, iar în Braşov, 850 de euro.  În Arad costul este de 800 de euro, iar în Sibiu, 700 de euro. „Pe segmentul rezidenţial, piaţa va reacţiona diferit în funcţie de oraşul la care facem referire, aşa cum s-a întâmplat şi în 2015. 2016 va aduce creşteri ale preţurilor medii naţionale cu cel puţin 5%, la locuinţele vechi şi la cele noi”, a afirmat Cuc.
 
Oraşele mari din România cu peste 300.000 de locuitori şi care sunt poli de dezvoltare ai economiei locale au şi cele mai active pieţe imobiliare, cu nuanţe dictate de specificul economiei locale, infrastructură şi poziţionare geografică, de componenta universitară. Conform RE/MAX, în toate aceste oraşe se află în dezvoltare proiecte rezidenţiale ale unor dezvoltatori privaţi care însumează estimativ 10.000 de unităţi locative ce urmează a fi livrate în 2016. 
 
Evoluţia pozitivă a pieţei se va vedea în acest an şi pe segmentul terenurilor care, încă din 2015, a fost unul efervescent, marcat de tranzacţii importante în oraşele mari. Pe segmentele comerciale, office şi logistice vom asista la o creştere a interesului şi a tranzacţiilor. RE/MAX este lider mondial în real-estate. Compania americană are 100.000 de agenţi în birouri aflate în 100 de ţări. În Europa, RE/MAX este prezentă în 33 de ţări, cu 1.500 birouri şi 15.000 de agenţi.

Comenteaza