Renault a lansat la Paris Dacia Spring, primul automobil electric sub brand românesc

Renault a lansat la Paris Dacia Spring, primul automobil electric sub brand românesc
| Foto: cdn.motor1.com

Grupul Renault a prezentat joi într-o conferință de presă la Paris noile modele electrice al constructorului francez. Una dintre noutăți este Dacia Spring, prima mașină electrică sub marca auto de la Mioveni.

Alături de modelul de serie destinat publicului larg, Dacia a prezentat joi şi două versiuni inedite destinate noilor forme de mobilitate: o versiune adaptată serviciilor de car sharing şi o versiune utilitară, denumită Cargo, pentru livrările pe distanţe scurte fără emisii poluante.

Cel mai ieftin automobil electric de pe piaţă oferă un spaţiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă şi fiabilă şi o autonomie rezonabilă, scrie Ziarul Financiar. Sub liniile care evocă universul crossover, Dacia Spring se dezvăluie ca un vehicul de oraş polivalent şi practic.

Pionier în domeniul mobilităţii electrice, Groupe Renault a dobândit o experienţă de zece ani, unică în lume. În Europa, una din cinci maşini electrice este concepută de Groupe Renault. Peste 30 000 de salariaţi ai companiei sunt pregătiţi pentru specificul mobilităţii electrice.

„Marca Dacia a fost întotdeauna preocupată să răspundă nevoilor reale ale clienţilor. Suntem cunoscuţi în industria auto pentru revoluţiile pe care le-am creat, începând cu Logan şi continuând cu Duster, primul SUV accesibil publicului larg. Astăzi asistăm la cea de-a treia revoluţie a mărcii noastre iar numele său este Dacia Spring. Noul model va aborda trei pieţe diferite: cea a maşinilor personale, cea a serviciilor de car sharing, care cuprinde numeroşi operatori în toată Europa şi în fine cea a transportului utilitar pe distanţe scurte, cu versiunea Cargo. Dacia Spring se va remarca fără îndoială ca soluţia de mobilitate electrică accesibilă tuturor”, a spus Denis Le Vot, membru al Comitetului Executiv al Groupe Renault.

„Fidel filozofiei modelelor Dacia, Spring este un vehicul economic atât la achiziţie cât şi în utilizare. Disponibil la un preţ imbatabil cu o autonomie de 225 km (conform normei WLTP), modelul îmbină polivalenţa, fiabilitatea şi robusteţea. Atribute care corespund perfect motorizării sale electrice. Motorul electric de 33 kW (echivalent cu 44 CP) este cuplat cu o baterie de 26,8 kWh. Această tehnologie beneficiază de toată experienţa Groupe Renault în domeniu. O experienţă de zece ani, unică în lume. Fiabil, robust şi sigur, motorul asigură o acceleraţie liniară, o funcţionare silenţioasă şi lipsită de vibraţii. Spring are un cost de utilizare inferior celui al unui model echivalent cu motor termic întrucât atât costul energiei cât şi cel de întreţinere sunt mai mici”, a transmis compania.

Comenzile pentru noul model Dacia Spring vor fi preluate începând din primăvara anului 2021. Oferta comercială va cuprinde două nivele de echipare pentru varianta destinată publicului larg, iar costul bateriei va fi inclus în preţul de achiziţie.

Comenteaza