Restaurant de pe Calea Turzii, închis de pandemie. “Doar comenzile dvs ne vor ține în picioare!”

Restaurant de pe Calea Turzii, închis de pandemie. “Doar comenzile dvs ne vor ține în picioare!”
Localul din cartierul Zorilor funcționează acum doar cu partea de terasă și delivery

Proprietarii restaurantului Apartament 1, din Cluj-Napoca, au anunțat că acesta își va opri activitatea la interior, funcționând doar partea de livrări și de terasă.

„De astăzi, programul bistroului nostru (livări + terasă) este până la 22:00, iar duminică va fi închis. Da, vă așteptăm în continuare la terasa încălzită, însă, după cum se arată vremea, dar mai ales vremurile, comenzile dvs. acasă sunt singurele care ne vor ține în picioare. Așa cum au făcut-o de altfel și până acum, fapt pentru care vă mulțumim!”, au transmis proprietarii localului.

Aceștia precizau, în octombrie, că au investit în instalarea de încălzitoare, folie transparentă și panouri de plexiglas pentru a păstra terasa funcțională, dar și în achiziționarea de dezinfectanți și de măști.

Autoritățile naționale au anunțat că din 9 noiembrie, ziua instituirii de noi restricții cauzate de pandemia de coronavirus, terasele care au cel puțin două laturi și un acoperiș sunt considerate spații închise. Aceasta înseamnă că pot primi clienți doar în funcție de rata infectărilor din localitățile respective.

Potrivit unui studiu Restograf, peste 97,3% dintre restaurante se vor redeschide de îndată ce legea o va permite, sau la scurt timp după. Cea mai mare provocare va fi plata salariilor şi reatragerea clienţilor.
Cât de grav a fost afectată industria HoReCa

Afacerile din domeniul hoteluri restaurante, catering erau, în primăvară, cu 83% sub aceeași perioadă din 2019. 41% dintre proprietari declarând atunci că nu mai înregistrau niciun venit, conform unui studiu al platformei Restograf. În septembrie a intrat în vigoare decizia de redeschidere, emisă de guvern, însă cu restricții de capacitate, pentru păstrarea distanțării fizice. 

Comenteaza