Restaurante de milioane la Cluj

Restaurante de milioane la Cluj
Via, Da Vinci şi Lunch Break sunt cele mai noi nume care se lansează în această perioadă pe piaţa locală de alimentaţie publică din Cluj-Napoca, după investiţii consistente.

 Un restaurant cu grădină şi vedere la livezi în cartierul Bună Ziua, unul amplasat în zona centrală a municipiului, într-un imobil monument istoric, şi altul cu autoservire pe Bulevardul Regele Ferdinand se vor deschide în zilele următoare. Investiţiile în noile restaurante se cifrează la patru milioane de euro.

 

Restaurantul cu specific italian Da Vinci se deschide pentru public  joi pe strada Fagului. Interiorul are vedere spre grădină, este amenajat cu oglinzi cu rame aurii, candelabre, coloane, canapele de piele, mese rotunde. Acesta are instalat un pian, tablouri şi un acvariu cu homari pregătit pentru amatorii de astfel de meniuri. Clădirea, o vilă extinsă, are 850 mp, dar dispune de un teren de un hectar, astfel încât în exterior s-au putut amenaja locuri de parcare, o grădină şi o terasă. Restaurantul are 280 de locuri. Interiorul este partiţionat în restaurant, bar, lounge, are o cramă, iar în exterior va fi amenajată terasa.

 

Investiţia s-a ridicat la trei milioane de euro, cea mai mare sumă fiind necesară pentru achiziţia proprietăţii. Designul este realizat de Cristina Stranski. “Am făcut restaurantul pentru plăcerea noastră. Dacă o să meargă şi ca business vom vedea după deschidere. Avem ceva diferit prin design, bucătărie, spaţiu disponibil, spaţii verzi. Ne aşteptăm să meargă bine, în ciuda crizei, din moment ce am avut încredere să investim o asemenea sumă. Partea de evenimente funcţionează şi avem rezervări pentru perioada următoare”, a menţionat Septimiu Pop, unul dintre asociaţi. 

 

în această săptămână se deschide un nou local în zona centrală, pe str. Inocenţiu Micu-Klein, au anunţat proprietarii. Restaurantul va funcţiona într-o clădire monument istoric, construită acum 250 de ani şi restaurată. “Tema de proiectare a fost respect faţă de clădire şi faţă de istorie. Clădirea a fost anterior o casă de locuit, căreia i-am schimbat destinaţia, aşadar au fost necesare intervenţii. Ideea a fost ca acestea, inclusiv extinderea construcţiei, să fie compatibile cu imobilul, iar amenajările să fie discrete şi să nu altereze imaginea clădirii”, a explicat proprietara imobilului, Julia Peter.

 

 Restaurantul va fi unul cu bucătărie deschisă, meniu internaţional şi va avea un bucătar-şef venit din Budapesta. Investiţia s-a ridicat la peste 180.000 de euro.

Designerul La Piazzetta, de pe Bd. Eroilor, are în lucru o unitate de 140 de locuri, o combinaţie de restaurant, lounge şi bistro, ce va fi amenajată în zona centrală. “Proprietarul e într-o pauză financiară, dar sper ca restaurantul să se deschidă în acest an. Clădirea există, este ridicată. Va fi un concept deosebit de ceea ce există acum în Cluj şi se va adresa segmentului de business, oamenilor care muncesc şi iau prânzul în oraş, cu o gamă diversă de servicii, de la pizzerie la restaurant, şi cu specialităţi nu foarte scumpe. Restaurantele de lux nu merg, deocamdată, la Cluj”, spune Ovidiu Cozma.

 

Investiţia necesară e estimată la 250.000-300.000 de euro. Chiar dacă există investitori interesaţi de realizarea unor unităţi noi, piaţa chiriilor din Cluj descurajează demararea unor proiecte de acest gen. “Am un client din Spania care caută un spaţiu pentru un local cu specific spaniol la Cluj, dar chiriile din zona centrală sunt foarte ridicate. E aberant să plăteşti 3.000 de euro pe lună pentru un spaţiu de 150 mp”, adaugă designerul.

 

Lunch Break în loc de Şepcile Roşii

 

Săptămâna viitoare devine funcţională şi unitatea reamenajată cu 90.000 de euro, după închiderea restaurantului Şepcile Roşii, a anunţat proprietarul, Gheorghe Fatol. Noul restaurant va avea o linie de autoservire şi va funcţiona sub denumirea de Lunch Break.

Comenteaza