Restaurantul milionarilor se redeschide în primăvară

Restaurantul milionarilor se redeschide în primăvară
Unitatea din Parcul Central ar putea reveni pe piaţă după sărbătorile pascale. Acesta este închis deja din noiembrie, după un transfer de administrare în grupul oamenilor de afaceri clujeni.

Noul administrator al unităţii de pe malul lacului Chios a lansat anunţurile de angajare pentru personalul de care va avea nevoie restaurantul şi grădina de vară.

ZIUA de CLUJ anunţa în noiembrie că proprietarii celebrului restaurant din parcul central, oamenii de afaceri Dorel Goia, Radu Şter şi Mircea Ilea, ar fi interesaţi să vândă localul. Aceştia au confirmat negocierile pentru închirierea spaţiilor, dar au precizat că nu se discută despre o tranzacţie, urmând doar ca restaurantul Chios să fie preluat în gestiune de Sorin Dan, activ pe piaţa hoteluri-restaurante-catering, prin hotelul City Plaza şi restaurantul Bricks. Noul operator al clădirii din Parcul Central a anunţat că în următoarea perioadă se vor face angajări pentru restaurantul Chios, iar unitatea are nevoie pentru redeschidere de oameni pentru o serie de posturile disponibile: specialist în resurse umane, asistent marketing-vânzări, contabil gestiune la bucătari, ajutori de bucătar, şef de sală pentru restaurant, ospătari şi ajutori de ospătari, barmani şi personal de curăţenie.

„Vom face angajări. Căutăm deja personal, dar nu prea reuşim să găsim suficienţi oameni buni. Vom avea restaurantul şi grădina de vară, cu spaţiu de evenimente şi restaurant a la carte. Noi sperăm să redeschidem după Paşte, avem un prim eveniment programat la început de mai", a menţionat Sorin Dan. Alături de nunţile generatoare de activitate şi de bani, restaurantul-gazdă a balurilor organizate de clubul milionarilor din Rotary ar putea fi utilizat şi pentru alte evenimente, ca tradiţionalele petreceri ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania sau manifestări din Jazz in the Park. „Locul rămâne acelaşi: acelaşi spaţiu, aceiaşi pereţi, dar va fi rearanjat. Se vor schimba luminile, mocheta, încercăm să facem o treabă frumoasă, acolo care sperăm că va aduce şi bani", a spus acesta.

Restaurantul Chios a fost cumpărat în anul 2000, prin licitaţie, de Goia, Ilea şi Şter. Ultimul a confirmat în toamnă că se afla în negocieri cu Sorin Dan pentru închiriere, dar a respins varianta vânzării imobilului. „Domnul Sorin Dan are nevoie de acest local. E un specialist în evenimente culturale (a lansat festivalul de film Comedy Cluj, n. red.), cred că se va decurca foarte bine să-l pună în valoare. Restaurantul Chios reprezintă un avantaj pentru Cluj şi este păcat să nu fie exploatat la maxim", declara Şter. Prin Transilvania Development, Sorin Dan controlează deja afaceri în domeniu: compania operează City Plaza, hotel cu 85 de camere, săli de conferinţe, restaurante şi spa, pe str. Sindicatelor, iar în urmă cu doi ani a deschis un restaurant amenajat în locul fostului Roland Garros. Amplasat pe str. Horea, pe malul Someşului, Bricks este rezultatul unei investiţii de 400.000 de euro şi funcţionează într-un spaţiu al municipalităţii închiriat în 2011.

Comenteaza