Restricții la bursă: angajații lucrează de acasă, prin rotație

Restricții la bursă: angajații lucrează de acasă, prin rotație

Bursa de Valori București (BVB) a luat măsuri de prevenție a influenței coronavirusului asupra activității curente a operatorului de piață și a tuturor angajaților săi.

Instituția a precizat că are un plan de continuitate a activității chiar și pentru cazuri în care activitatea nu se mai poate desfășura de la sediul central, care implică chiar și munca de la distanță.

Încă din februarie, BVB a monitorizat cu atenție evoluția situației, așa cum a fost prezentată de autorități, și a implementat măsurile de prevenție necesare pentru desfășurarea normală a activității la nivelul operatorului de piață.

La nivel intern, BVB a anunțat personalul angajat despre măsurile pe care este obligat să le ia și despre ce trebuie să facă în cazul în care vreo persoană prezintă simptome specifice declanșate de acest virus.

În contextul evenimentelor recente din România și a măsurilor luate de autorități odată cu accelerarea răspândirii sale în țară, aproape jumătate din numărul de angajați ai BVB au început să lucreze de acasă, prin rotație, iar în incinta BVB au fost luate măsuri suplimentare de igienizare și dezinfecție.

BVB a decis că este mai sigur să restricționeze accesul persoanelor străine în sediu și să anuleze, din 9 martie, toate evenimentele programate pentru această lună, cu posibilitatea extinderii acestor măsuri și ulterior lunii martie, în funcție de evoluția evenimentelor cu privire la coronavirus  în România.

“Având în vedere că planul de continuare a activității este fiabil și că la crearea acestuia au fost luate în calcul scenarii cu risc ridicat, BVB asigură toți participanții la piața de capital că activitatea sa nu este perturbată de evoluția COVID-19 în România.

Însă îndeamnă la responsabilitate a celor implicați în activitățile de colaborare și toți participanții la piață, companii sau persoane fizice, să ia toate măsurile de precauție necesare cauzate de această situație fără precedent pentru România.

BVB va continua să monitorizeze evoluția situației cauzate de COVID-19 în România și asigură stakeholderii că este pregătită să impună măsuri suplimentare dacă situația o va cere” a transmis conducerea BVB.

La deschiderea ședinței de joi a BVB, toți indicii bursieri aveau valori negative, între 5 și 6%. Cele mai mari scăderi la indicele BET erau consemnate la societățile Alro (-11%), Nuclearelectrica (-8,9%), Fondul Proprietatea (-6,75%), BRD (-6,58%), Banca Transilvania (-6,02%).

Comenteaza