Restricții pe lacurile Tarnița și Beliș. VEZI în ce condiții se va putea naviga

Restricții pe lacurile Tarnița și Beliș. VEZI în ce condiții se va putea naviga

Un proiect adoptat în ședință de Guvernul României vizează reglementarea navigației pe lacurile Fântânele și Tarnița, din județul Cluj.

“Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județ, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la hotărârea guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

În urma acesteia a fost interzisă navigația pe cele două lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice.

În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române”, a transmis conducerea Ministerul Transporturilor.

Lacul Tarniţa aflat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca, este cunoscut ca loc de picnic sau de pescuit. Mai multe organizații de mediu, dar și unii parlamentari au solicitat restricționarea navigației pe lac, mai ales a ambarcațiunilor cu motoare termice.  

Comenteaza