Rețeaua Moldovan va aduce lactate "eco" din Sălaj

Rețeaua Moldovan va aduce lactate "eco" din Sălaj

Lanțul de băcănii Moldovan Carmangerie a decis să comercializeze în zona Clujului produsele lactate fabricate de Fermele Ecologice Silvania (FES).

“Sunt producători locali ardeleni și fac niște produse minunate, nu doar brânză proaspătă de vacă, telemea, smântână și unt, ci și ulei ecologic presat la rece” și-au argumentat alegerea reprezentanții rețelei. Produsele din Sălaj au fost direcționate către unitățile Moldovan din cartiere precum Gării, Bună Ziua sau Zorilor.

“Când ne ambiționăm să facem mâncare sănătoasă pe un întreg lanț de producție deși astfel, în sistemul ecologic, recoltele sunt mai puține și costurile mai mari, atunci mărturisirile consumatorilor care înțeleg că asta e mica noastră contribuție la o lume mai bună ne fac să prindem puteri și să mergem mai departe”, afirmă președintele FES, Dacian Badea.

Cooperativa din Sălaj cultivă 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, aceasta produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măieriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Braglez.

Societatea Cosm-Fan Apahida a fost înființată în 1994 de către familia Moldovan, costând inițial într-un atelier de preparate din carne după rețete tradiționale. Ulterior, s-a extins cu ferme și unități de producție, ridicate pe fonduri europene, dar și cu magazine proprii, trecute printr-un proces de rebranding. 

Comenteaza