Rețeua „perfectă” de socializare în viziunea celui mai bogat om din lume. Cum va arăta Twitter dacă Elon Musk reușește achiziția

Rețeua „perfectă” de socializare în viziunea celui mai bogat om din lume. Cum va arăta Twitter dacă Elon Musk reușește achiziția

Elon Musk, proprietarul Tesla anunță ce planuri are cu platforma Twitter pentru a deveni una cât mai aproape de perfecținue. Eliminarea roboţilor de cripto-spam, asigurarea libertăţii de exprimare, implementarea funcţionalităţii de editare şi simplificarea procesului de verificare a conturilor - sunt priorităţile lui Elon Musk.

Elon Musk, directorul general al Tesla şi Spacex, a dezvăluit cum intenţionează să îmbunătăţească Twitter dacă oferta sa de cumpărare a gigantului social media va avea succes, potrivit bitcoin.com

Musk afirmă, într-un tweet că se va concentra pe rezolvarea „problemelor reale”. Tweetul menţionează în mod specific faptul că va face ca algoritmul Twitter să fie open source, va elimina roboţii de înşelătorie, va adera la libertatea de exprimare şi va simplifica procesul de verificare a conturilor.

Şeful Tesla a abordat fiecare dintre aceste îmbunătăţiri mai detaliat.

La începutul acestei luni, şeful Tesla a declarat că, în opinia sa, roboţii de spam cripto sunt „cea mai enervantă problemă de pe Twitter”, dar „dacă licitaţia noastră pe Twitter reuşeşte, vom învinge roboţii de spam” şi a adăugat că va „autentifica, de asemenea, toţi oamenii reali".

De asemenea, luna aceasta a discutat în detaliu despre funcţionalitatea de editare a tweet-urilor, pe lângă faptul că a realizat un sondaj în care şi-a întrebat fanii de pe Twitter dacă doresc un buton de editare. Au fost peste 4,4 milioane de voturi, iar 73,6% au indicat că doresc acest lucru.

Libertatea de exprimare, prioritatea lui Elon Musk pentru Twitter

Libertatea de exprimare este un alt obiectiv important pentru Musk. El a început să îşi chestioneze fanii de pe Twitter în luna martie cu privire la faptul că are ca prioritate o platformă de social media care să aibă ca prioritate libertatea de exprimare. „Având în vedere că Twitter serveşte drept piaţa publică de facto a oraşului, nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare subminează în mod fundamental democraţia. Ce ar trebui făcut?" a întrebat Musk la acea vreme.

În plus, Musk a sugerat, de asemenea, să facă din dogecoin (DOGE) o opţiune de plată pentru serviciul albastru Twitter. El a fost un susţinător al criptomonedei meme. Musk crede că dogecoin este criptografia oamenilor şi este cea mai potrivită pentru tranzacţii. Compania sa de automobile electrice, Tesla, acceptă în prezent DOGE pentru unele mărfuri.

CEO-ul Tesla a achiziţionat o participaţie de 9,2% în Twitter Inc. la începutul acestei luni. Promiţând să aducă „îmbunătăţiri semnificative" la Twitter, el urma să se alăture consiliului de administraţie al gigantului social media, dar ulterior a decis să nu o facă. Musk a continuat să se ofere să cumpere 100% din Twitter pentru 54,20 dolari pe acţiune în numerar, potrivit declaraţiei sale depuse la Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA (SEC). Cu toate acestea, Twitter a răspuns prin adoptarea unui plan de drepturi ale acţionarilor cu durată limitată, adesea numit „pilula otrăvită". Săptămâna aceasta, Musk a declarat că a strâns 46,5 miliarde de dolari pentru a finanţa oferta sa de a cumpăra Twitter şi de a privatiza compania.

Comenteaza