Revelion la mare. Cât costă pachetele turistice

Revelion la mare. Cât costă pachetele turistice
Un număr de aproximativ 2.000 de turişti, cu peste 10% mai mulţi decât anul trecut, se vor caza şi îşi vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, unde pentru trei nopţi, plus masa festivă dintre ani, plătesc între 978 de lei şi 4.000 de lei pe o cameră, potrivit estimărilor Litoralulromanesc.ro.

"Cele mai scump hotel de Revelion de pe litoral, Iaki, a fost şi primul care a vândut toate locurile", spun oficialii agenţiei într-un comunicat.

Aceştia afirmă că, în ultimii ani, a devenit din ce în ce mai evidentă tendinţa unei categorii de turişti români de a-şi cumpăra pachete de Revelion în hotelurile de la mare, care includ, în general, trei sau patru nopţi de cazare cu demipensiune sau pensiune completă, plus cină festivă în noaptea dintre ani.

"În acest an, 12 hoteluri au lansat la vânzare, încă din septembrie, pachete de Revelion care includ în jur de 2.500 de locuri în camere, plus cina festivă. Până acum s-au vândut 60% din aceste locuri, iar din estimările Litoralulromanesc.ro, de Revelion se vor caza în hotelurile de la mare în jur de 2.000 de turişti, cu 10% mai mulţi decât anul trecut", se mai arată în comunicat.

De altfel, pentru Revelionul trecut, hotelierii de la mare scoseseră pe piaţă în jur de 2.200 de locuri. Unele hoteluri sunt deja ocupate în totalitate, precum Iaki sau Mirage.

Cele mai ieftine camere sunt la un hotel de trei stele din Eforie Nord, de trei stele, 459 de lei pe cameră pentru un pachet de trei nopţi cu mic dejun, urmate de hoteluri din Mamaia, de patru stele, unde un pachet de trei nopţi cu pensione completă, plus cină festivă de Revelion, costă 978 de lei.

Cel mai nou hotel de cinci stele de pe Litoral, Phoenicia Royal din Năvodari, a scos la vânzare pachete de trei nopţi, pensiune completă şi cină festivă cu 532 de euro pe cameră.

Cele mai scumpe pachete se găsesc la un hotel de patru stele din Venus - 2.725 de lei pentru patru nopţi de cazare all inclusive, în timp ce la un hotel de cinci stele în Mamaia preţul este de 3.060 de lei pe cameră, trei nopţi de cazare şi cină festivă.

"În această perioadă turiştii pot face plimbări pe faleza staţiunii Mamaia, în centrul vechi al Constanţei sau pe faleza Cazinoului din Constanţa. Pot alege să-şi petreacă timpul în spa-urile hotelurilor de pe litoral, cu masaje relaxante sau tratamente ce se regăsesc doar pe litoralul românesc. Serile pot fi petrecute în restaurantele hotelurilor care pregătesc spectacole şi seri tematice", a declarat Ştefan Necula, director al portalului.

 

 

Comenteaza