Revelionul la hotelurile clujene: între focuri de tabără şi Las Vegas

Revelionul la hotelurile clujene: între focuri de tabără şi Las Vegas
Hotelierii încheie anul de criză cu oferte pentru ultimul eveniment din 2011. Petrecerea de Anul Nou costă până la 500 de lei la Cluj-Napoca.

Clujenii care îşi petrec sărbătorile de iarnă în oraş, dar nu gustă atmosfera de club şi nici nu vor să rămână în case mai au o variantă pentru petrecerea de Anul Nou: restaurantele hotelurilor. Câteva sute de persoane şi-au făcut deja rezervări, potrivit reprezentanţilor unităţilor de turism.

Petrecerea de Revelion la hotelul cotat la 5* Opera Plaza costă 390 de lei, iar dacă pachetului de bază i se adaugă o noapte de cazare şi brunch-ul (masa care combină micul dejun şi prânzul) din prima zi a anului preţul creşte cu 100 de lei. Pachetul Bellagio (numele restaurantului) include masa festivă de Revelion, program artistic şi muzică live, tombolă şi concursuri. Petrecerea care marchează intrarea în noul an este cu trimiteri de cazinou: organizatorii au anunţat atmosferă de Las Vegas Party.

Un nivel similar de preţ a fost lansat şi pentru primul revelion la Grand Hotel Italia, unitate finalizată în acest an. Pachetul costă aici 400 de lei, la care se adaugă 100 de lei pentru cei care optează şi pentru cazare. "Avem cam 50-60% din locuri ocupate, adică în jur de 200 de persoane. Sper ca la eveniment să fie 300-400 de persoane. Cei mai mulţi dintre participanţii cu rezervări sunt clujeni, sunt grupuri de 10, 20, 50 de persoane", au menţionat reprezentanţii Grand Italia. Noaptea dintre ani se sărbătoreşte în cartierul Bună Ziua cu orchestră şi focuri de artificii, au anunţat organizatorii.

La recent renovatul Grand Hotel Napoca Revelionul costă 175 sau 250 de lei. Masa are meniuri diferite, în funcţie de varianta de pachet aleasă, dar băutura e în "pachet nelimitat". Programul de divertisment include tombolă cu premii, orchestră live, piano bar, dansuri de societate sau populare, dar şi DJ. Cina festivă şi programul artistic la Golden Tulip Ana Dome costă 309 lei. Cazarea la hotelul din cartierul Zorilor în noaptea dintre ani costă 54 de euro pentru o camera dublă. Facilităţile de cazare includ acces la centru business şi wellness, room-service sau transport la/de la aeroport.

La Tulip Inn Sunny Hill din Făget pachetul de Revelion, care include divertisment cu foc de tabără şi artificii, costă 250 sau 300 de lei, în cazul în care clienţii optează şi pentru cazare. Lista pentru petrecere cuprinde acum 150 de persoane, dar capacitatea localului este de 350. "Anul trecut s-au ocupat toate locurile şi cred că va fi la fel, fiindcă rezervări se fac şi după 20 decembrie. Avem clienţi care vin de trei-patru ani la noi, sunt cei care nu pleacă din oraş şi vin în grupuri să petreacă Revelionul aici. Media de vârstă este de 40-50 de ani. Pachetul este cu ceva mai scump în acest an, fiindcă s-au scumpit toate produsele între timp, dar oamenii totuşi vin", a menţionat Eugen Tuşa, administrator al hotelului.

Tariful de 250 de lei este practicat şi la Best Western Topaz. Peste 80 de persoane s-au înscris, ceea ce înseamnă că 90-95% din localul unităţii este deja ocupat. "Cei mai mulţi sunt clujeni, care preferă să îşi facă sărbătorile acasă. Atmosfera petrecerilor de afară nu se compară cu cea de la noi; acolo de obicei restaurantele se închid la 24:00-01:00. Oamenii pleacă în vacanţe după Revelion, la schi, iar preţurile sunt cu ceva mai mici în acea perioadă. Se simte că e criză. Noi am menţinut preţurile pentru acest pachet la nivelul de anul trecut. Oamenii întreabă de costuri, s-au interesat dacă e mai scump sau nu; preţul e elementul în funcţie de care se iau deciziile finale", a punctat Sorin Rădoiu Leş, general manager al Topaz.

Petrecere privată la City Plaza

City Plaza a "închis" locaţia de evenimente pentru noaptea dinspre 31 decembrie spre 1 ianuarie 2012. "În acest an locaţia noastră este închiriată pentru o petrecere privată de Revelion, aşadar organizatorii se vor ocupa de toate detaliile acestei seri, cu suportul nostru", a menţionat Anca Popovici, director de vânzări. Cu toate acestea, administratorii hotelului au pregătit oferte şi pachete pentru perioada de iarnă, cu preţuri speciale la cazare şi meniuri de iarnă, inclusiv preparate Thai la restaurantul cu specific Ken Sai.

 

 

Comenteaza