Rezervele valutare ale României au scăzut cu aproape două miliarde de euro

Rezervele valutare ale României au scăzut cu aproape două miliarde de euro
Rezervele valutare ale României au scăzut în luna iulie cu aproape două miliarde euro faţă de luna precedent. Această scădere reprezintă circa 5%.

Potrivit unui comunicat emis luni de către BNR, suma care a intrat în băncile României în luna iulie a fost de 1,372 miliarde euro. Aceşti bani au servit pentru "alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele".

Ieşirile din luna iulie au fost, însă, de 3,094 miliarde de euro şi au reprezentat "plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea a 2,6 miliarde euro aferente datoriei publice interne), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene şi altele", informează Banca Centrală.

Rezerva de aur a României reprezintă momentan 103,7 tone. Evaluate la 3,767 miliarde euro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza