România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID

România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în sumă de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul anti-Covid.

“Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a transmis Florin Cîțu pe Facebook, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a transmis marţi că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

"Vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni - n.red) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informaţie în spaţiul public este falsă", a afirmat Cîţu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța la finalul lunii trecute că prima tranşă de vaccinuri Sars-Cov-2 ar trebui să ajungă în România la sfârşitul lunii decembrie, iar în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical, "pentru a putea avea o linie întâi solidă”.

Comenteaza