România a scăpat cu bine după analiza deficitului bugetar

România a scăpat cu bine după analiza deficitului bugetar
Comisia Europeană a ridicat astăzi, la Bruxelles, rezervele asupra ţării noastre în ceea ce privesc realizările financiare ale companiilor de stat. Riscam să ni se taie fondurile europene!

La cererea Eurostat, Comisia Europeană (CE) a ridicat astăzi, la Bruxelles, rezervele ce planau asupra României în ceea ce priveşte raportările deficitului bugetar.

România a pus la dispoziţia Eurostat datele corecte privind realizările financiare ale companiilor de stat, deoarece exista o necorelare între datele furnizate de Banca Naţională a României şi de Institutul Naţional de Statistică. Diferenţele au apărut din cauza faptului că datele furnizate de companii erau provizorii, bilanţurile nefiind finalizate.Practic, Eurostat ceruse informaţii în luna februarie, în timp ce bilanţurile trebuiau finalizate până în 25 martie.

În cazul în care România nu rezolva această problemă, eram în pericol să rămânem fără fonduri europene, din cauza încălcării acordului cu CE şi a înţelegerilor cu FMI. La nivelul Comisiei Europene chiar s-a discutat, pe la colţuri, că situaţia economică dezastruoasă din Grecia ar fi fost cauzată de declararea unor date false.

Comenteaza