România va impune o taxă pe profiturile excepționale ale băncilor

România va impune o taxă pe profiturile excepționale ale băncilor

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat la Digi24 că în pachetul de măsuri fiscale discutat în coaliție a fost introdusă și o taxă pentru veniturile excepționale ale băncilor. De asemenea, va fi și o taxă pe cifra de afaceri a multinaționalelor care raportează profituri mici.

 

Marcel Boloș: Există această discuție, este văzută ca și un impozit minim pe profit, cu toate că s-ar putea să ne lovim de critici, pentru că cei care sunt în zona de pierdere fiscală... dar taxa de cifra de afaceri are rolul de a stabili un impozit pe profit minimal.

Marcel Boloș: Cheltuielile cu transferurile de capital în România sunt peste 20 de miliarde de lei, iar în ceea ce privește activitatea bancară, după modelul pe care deja îl avem în Italia, unde au o taxă specială de 40%, sau Ungaria și celelalte state membre care au impus taxe, și noi ar urma să mergem pe această linie a impunerii acestor profituri excepționale. Este în pachet acest lucru și are în vedere aceste modele ale statelor membre UE. Anunțul va fi făcut la momentul potrivit. MAI MULTE AICI!

Comenteaza