Românii, cei mai rapizi și hotârâți din Europa la cumpărarea unei case. Stăm bine și la alte capitole

Românii, cei mai rapizi și hotârâți din Europa la cumpărarea unei case.  Stăm bine și la alte capitole
| Foto: consulting4you.ro

România se află în top trei al clasamentului de proprietari care nu au credit ipotecar (46,5%), fiind depășită doar de Italia (49,3%) și Polonia (54,1%).

Trei din cinci români participanți la un studiu ING spun că și-au găsit locuința în cel mult trei luni, pe primul loc dintre țările europene participante la studiu. Mai mult decât atât, peste 60,9% dintre românii chestionați și-au găsit locuința după ce au vizionat cel mult cinci proprietăți, în timp ce alți 22,8% și-au achiziționat casa după ce au vizitat între șase și zece proprietăți.

Potrivit profit.ro, România se află în top trei al clasamentului de proprietari care nu au credit ipotecar (46,5%), fiind depășită doar de Italia (49,3%) și Polonia (54,1%). De asemenea, românii se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe prin credit ipotecar (14,9%).

În același timp, puțini români (11,5% dintre respondenți) închiriază comparativ cu germanii (53,5%) sau austriecii (48,4%), iar unul din patru români declară că locuiește împreună cu prietenii sau familia, cu mult peste media europeană. La polul opus din acest punct de vedere se află germanii (4,1%) sau francezii (5,9%).

Când au avut de ales între locuința de vis și o locuință pe care și-o pot permite, peste jumătate dintre românii chestionați au pus prețul pe primul loc, iar peste 30% sunt de părere că au pierdut cel puțin o proprietate deoarece un alt client a fost dispus să plătească mai mult. Așadar, 58,3% dintre românii intervievați au oferit exact prețul cerut de vânzător, iar doar 24,8% au negociat prețul pentru a obține o ofertă mai bună.

Comenteaza