Romsilva scoate la vânzare aproape 25.000 de brazi de Crăciun. Prețurile, în funcție de specie și înălțime

Romsilva scoate la vânzare aproape 25.000 de brazi de Crăciun. Prețurile, în funcție de specie și înălțime

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare, prin unitățile sale teritoriale, 24.796 de pomi de Crăciun din care 18.898 sunt din specia brad, iar aproape 6.000 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase.

Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat,17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Pomii cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale.

„Preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva”, precizează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva într-un comunicat.

Romsilva subliniază faptul că Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

 

Comenteaza