Romsilva vinde peste 65.000 de brazi de Crăciun. Cât costă

Romsilva vinde peste 65.000 de brazi de Crăciun. Cât costă

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare 65.650 de pomi de Crăciun din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase.

Din totalul sus-menționat, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpărați cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantați după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluția replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialității Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educație forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.

Prețurile, în funcție de specie, înălțime, dimensiuni și condițiile de livrare

Prețurile de vânzare variază între 15 și 35 de lei, în funcție de specie și înălțime, pentru pomii de Crăciun recoltați în urma lucrărilor silvice, și între 20 și 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniți din pepinierele Romsilva, în funcție de dimensiuni și condițiile de livrare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece.

Comenteaza