S-a aprobat! Angajatorii pot majora salariul minim cu 200 de lei neimpozabili

S-a aprobat! Angajatorii pot majora salariul minim cu 200 de lei neimpozabili

Guvernul a aprobat, miercuri, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. 

Executivul a aprobat ordonanța care prevede scutirea de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

"Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii", a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

Cărbunaru a mai precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului normativ şi până la 31 decembrie 2022 inclusiv și a menţionat că prevederile ordonanţei de urgenţă sunt aplicabile doar angajaților din mediul privat.

"Angajaţii pot beneficia astfel de o creştere salarială necesară pentru a putea face faţă acestei perioade marcate de creşterea preţurilor la produsele de bază. Categoria de cetăţeni, categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată, poate chiar mai greu decât alte categorii, de această perioadă complicată. Este o măsură care vine în sprijinul angajaţilor, dar, în egală măsură, şi în sprijinul angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaţilor cu salarii micii fără a dubla această responsabilitate asumată şi prin taxe şi impozite suplimentare", a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza