S-a blocat programul Casa Verde Fotovoltaice

S-a blocat programul Casa Verde Fotovoltaice

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat înscrierile persoanelor fizice în programul denumit generic Casa Verde Fotovoltaice, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces.

În urma acestor verificări, în data de 16 septembrie au fost sesizate organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

"Dată fiind importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a a mediului și interesul major manifestat de cetățeni, AFM depune toate eforturile pentru redeschiderea și continuarea programului de finanțare în cel mai scurt timp", a anunțat conducerea instituției.

Programul Casa Verde s-a modificat în 2019. În loc de panouri solare, statul va bani pentru sisteme fotovoltaice. Proprietarii de case puteau să aplice pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Noutatea programului consta în faptul că deţinătorii de panouri pot livra surplusul către reţeaua naţională, amortizându-și astfel investiţia.

Ghidul de finanţare publicat în Monitorul Oficial prevedea că orice persoană fizică poate primi până la 20.000 de lei pentru a-şi instala panouri fotovoltaice pentru locuinţa proprie. Beneficiarul trebuie să meargă la un instalator validat de AFM.

Comenteaza