S-a deschis prima „cafenea socială” din Cluj-Napoca. 90% din profit merge la persoane cu dizabilități

S-a deschis prima „cafenea socială” din Cluj-Napoca. 90% din profit merge la persoane cu dizabilități

Inițiatorul proiectului, Lucian Butnaru, un tânăr cu deficiențe de vedere, își dorește să aducă laolaltă oamenii care iubesc cafeaua, acordând o grijă deosebită segmentului de public format din persoane cu dizabilități.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Lucian Butnaru, antreprenor social la început de drum, lansează în data de 24 iunie 2021 Cofeels - prima cafenea socială din Cluj-Napoca. În ziua deschiderii accesul este liber în cafenea pentru oricine este interesat să afle mai multe despre conceptul de cafenea socială și șă descopere pasiunea lui Lucian pentru gustul cafelei, pe care dorește să o împărtășească lumii prin acest prim proiect antreprenorial. Cafeneaua se află aproape de centrul Clujului pe str. Gheorghe Șincai, nr. 9 care face legătura cu Memo și Republicii.

Cofeels s-a născut din pasiunea pentru cafea, dar este mai mult decât o cafenea. Este o întreprindere socială prin care, inițiatorul proiectului își dorește să aducă laolaltă oamenii care iubesc cafeaua, acordând o grijă deosebită segmentului de public format din persoane cu dizabilități, așa cum este, de altfel și el, având deficiențe de vedere.

S-a deschis prima „cafenea socială” din Cluj-Napoca. 90% din profit merge la persoane cu dizabilități

Inspirat de povestea personală și ambiționat să se autodepășească permanent, Lucian și-a propus ca prin pasiunea pentru cafea să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități de vedere.

Concret, Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Astfel, de fiecare data când achiziționezi o cafea sau alt produs din cafeneaua Cofeels faci un pas spre a le oferi o viață mai bună celor care nu pot vedea lumea chiar la fel cu modul în care tu ai șansa să o vezi.

”Iubesc cafeaua și consider că avem nevoie de mai multă educație în ceea ce înseamnă arta de a savura cu adevărat aroma și gustul cafelei pe deplin. Îmi doresc să împărtășesc tot ce știu despre cafea tuturor celor ce doresc să facă o incursiune în ritualul cafelei. Visul meu este ca, fiecare oprire în cafeneaua noastră să fie o astfel de incursiune. Iar pentru că viața mea a stat sub semnul discriminării din cauza dizabilității mele și am fost martor și la discriminarea celor din jur pentru că sunt altfel decât ceilalți, mi-am propus să-mi aduc contribuția în a face o mica schimbare în bine la acest capitolul. De exemplu am un bun prieten nevăzător care nu se poate descurca fără ajutorul câinelui ghid, însă acest fapt îi restricționează accesul în unele zone. Am inclus un mesaj atipic pe paharele <<to go>> ce face referire la un episod trăit de prietenul meu. Te aștept să îl descoperi!” a declarat Lucian Butnaru, fondatorul Cofeels.

Ca urmare, misiunea acestei cafenele sociale este să ofere posibilitatea fiecărui om să contribuie la o lume mai bună și să demonstreze că dizabilitățile fizice nu trebuie să fie un impediment pentru a crește și a te dezvolta și a lăsa amprenta asupra comunității din care faci parte!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza