S-a închis Cinema Victoria

S-a închis Cinema Victoria

Conducerea cinematografului de artă Victoria din Cluj-Napoca a decis să întrerupă vizionările ca urmare a noilor restricții anunțate la nivel județean.

“Cinema Victoria își suspendă activitatea cu publicul începând de joi, 22 octombrie, conform hotărârii nr. 55 a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prin care s-a dispus că, începând cu data de 22 octombrie, ora 00:00, pe o perioadă de 14 zile, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este interzisă și până când actualele prevederi privind siguranța sanitară a populației vor fi ridicate”, au transmis reprezentanții cinematografului clujean.

Filmele difuzate la Victoria sunt în general producții de artă, filme clasice, românești și internaționale, filme independente și experimentale. Cinematograful de pe Bd. Eroilor este una dintre principalele locații ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și gazdă unor alte evenimente din acest domeniu.

Acesta este sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei pentru a deveni cinematograf de artă. Obiectivul este administrat de Asociația Victoria Film, ce asociază organizatorii celor două mari festivaluri de film din Cluj-Napoca, TIFF) și Festivalul Internațional al Filmului de Comedie Cluj.

Acesta funcținează după principiile Art House și CineCafe. Proiecțiile sunt filme de artă, filme clasice, atât românești, cât și internaționale, filme independente și experimentale. Sala de cinema găzduiește și o varietate de evenimente culturale din domenii diverse (lansări de carte, vernisaje, spectacole de teatru).

Evenimentele și proiecțiile din cadrul cinematografului se derulau, de la apariția stării de urgență, prelungită cu cea de alertă, în conformitate cu normele sanitare reglementate prin lege, obligatorii atât pentru spectatori, cât și pentru echipa acestuia, în vederea protejării sănătății tuturor.

Comenteaza