S-a inventat aplicația prin care poți găsi șoferul care ți-a blocat mașina în parcare

S-a inventat aplicația prin care poți găsi șoferul care ți-a blocat mașina în parcare
S-a inventat aplicația prin care poți găsi șoferul care ți-a blocat mașina în parcare
S-a inventat aplicația prin care poți da de șoferul care ți-a blocat mașina în parcare

Dear Car Chat este o combinație între Waze și WhatsApp, o aplicație românească prin care poți conversa cu ceilalți participanți la trafic fără să le știi numărul de telefon, numele sau orice alte date de contact. E de ajuns să-i vezi numărul de înmatriculare și să aibă, la rândul lui, aplicația instalată pe telefon.

“Programul ăsta e extraordinar de util în situația în care un șofer și-a lăsat mașina în spatele tău, blocându-te în parcare, fără să pună vreun bilețel cu numărul lui de telefon în bord. Sau în cazul în care cineva a parcat pe locul tău și, din nou, nu a afișat niciun număr de contact. Dear Car Chat îți oferă posibilitatea să iei legătură instant cu șoferul respectiv, ca să-i spui să-și miște rabla mai repede.

Valabil și viceversa. Dacă ți-ai uitat ceva valoros la vedere prin mașină, dacă nu-ți merge vreun bec, dacă ai blocat tu pe cineva în parcare, nu ți-ar strica să afli cât mai curând. Oricine observă ceva în neregulă cu mașina ta poate introduce numărul tău de înmatriculare în search-ul Dear Car Chat și te poate trage de mânecă virtual”, notează website-ul Noizz.

“Pe lângă asta, poți folosi app-ul ca să creezi un dosar digital al mașinii tale, adică o listă cu toate seriile, datele de expirare ale documentelor, copiile după acte. Să ai totul frumos organizat într-un singur loc și să fii notificat din timp atunci când se-apropie ITP-ul.

Pentru că sigur te-ai gândit la asta, poți folosi Dear Car Chat și ca să întrebi șmecherașii de pe șosele: „Îți merge semnalizarea? Atunci de ce n-o folosești?!”. Evită scandalul, totuși, pentru că și el poate vedea numărul tău de înmatriculare în aplicație. Nu ești 100% anonim, ține minte asta”.

Aplicația a fost creată de Kuantero, o companie din București cu 15 oameni în echipă. Descărcarea este gratuită, iar contul se face doar pe baza numărului de înmatriculare al mașinii, fără date personale, dacă nu se dorește dezvăluirea acestora.

Utilizatorul se poate înregistra și ca pieton, caz în care e suficient un username. Ea se poate descărca atât pe sistemul iOS, cât și pe Android. Cu cât se înregistrează mai mulți, cu atât mai mari șanse vor avea aceștia să ne găsească între ei atunci când e nevoie.

Comenteaza