S-a schimbat proprietarul Cemacon Cluj. Tot familia Pavăl îl controlează

S-a schimbat proprietarul Cemacon Cluj. Tot familia Pavăl îl controlează

Antreprenorii care controlează cel mai mare retailer de bricolaj din România au transferat pachetul de 73% pe care îl aveau la Cemacon Cluj de la Dedeman la Pavăl Holding, vehicul de investiţii financiare controlat tot de cei doi.

Într-un raport publicat la Bursa de Valori București se arată că Dedeman SRL, societate controlată de Adrian şi Dragoş Pavăl, a transferat întreg pachetul de acţiuni pe care îl avea la producătorul de cărămizi Cemacon la societatea de tip holding, care anterior transferului avea 1,2%.

Prin urmare, Pavăl Holding deţine 74,5% din Cemacon, echivalentul a 127 milioane de lei, iar PIF Industrial, companie controlată tot de fraţii Pavăl, are 16,68%. Transferul a fost realizat în 4 ianuarie şi publicat la categoria “tranzacţii” din cadrul Cemacon, conform ZF.

Valoarea transferului a fost de 122 milioane de lei în urma a doua tranzacţii de tip Deal. Cemacon are 172 de milioane de lei capitalizare, iar în ultimele 12 luni acţiunile s-au depreciat cu 4%. Cemacon este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc și liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania.

Compania operează trei mari capacități de producție situate în Sălaj și a trecut în ultimii ani printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare, BCR. Aceasta și-a mutat sediul din Sălaj în Cluj.

Comenteaza