Să pierzi 100 de miliarde de dolari (record) și să rămâi tot cel mai bogat om din lume. Elon Musk e în continuare numărul 1 mondial

Să pierzi 100 de miliarde de dolari (record) și să rămâi tot cel mai bogat om din lume. Elon Musk e în continuare numărul 1 mondial
| Foto: ChinaImages - Depositphotos.com

Cofondatorul Tesla rămâne în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 169,8 miliarde de dolari, chiar şi după ce luni şi-a văzut averea scăzând cu 8,6 miliarde de dolari.
 

Cofondatorul Tesla rămâne în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 169,8 miliarde de dolari, chiar şi după ce luni şi-a văzut averea scăzând cu 8,6 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

A pierdut o sumă record de 100 mld. dolari în mai puțin de un an, dar își menține locul în fotoliul de lider al bogătașilor

Elon Musk a pierdut 100,5 miliarde de dolari în acest an - un record absolut înregistrat de Bloomberg Billionaires Index - după ce a atins un vârf de 340 de miliarde de dolari în urmă cu puţin mai mult de un an.

Producătorul de maşini electrice cuprinde cea mai mare parte a averii sale, fiind prins într-o luptă cu restricţiile din ce în ce mai mari legate de Covid în China, cea mai mare piaţă a Tesla din afara SUA. Firma cu sediul în Austin, Texas, a anunţat recent o rechemare în service a peste 300.000 de maşini din cauza unor faruri spate defecte, confruntându-se în acelaşi timp cu o serie de blocaje în lanţul de aprovizionare şi cu o creştere a costurilor materiilor prime.

Acţiunile Tesla au scăzut luni cu 6,8%, la 167,87 dolari în tranzacţiile de la New York - cel mai slab nivel din noiembrie 2020 - scăzând în total cu 52% în acest an.

Musk, în vârstă de 51 de ani, a fost, de asemenea, preocupat de Twitter, reţeaua social-media pe care a achiziţionat-o luna trecută pentru 44 de miliarde de dolari. Compania a pierdut aproximativ 60% din forţa sa de muncă de când Musk a preluat conducerea, ultima rundă de concedieri având loc duminică. Investitorii s-au întrebat dacă miliardarul nu cumva se împrăştie prea mult între diferitele sale întreprinderi de profil înalt.

Dependenţa Tesla de profilul lui Elon Musk este listată ca un factor de risc în documentele sale de securitate, subliniind că „deşi Musk petrece timp semnificativ cu Tesla şi este foarte activ în managementul nostru, nu îşi dedică tot timpul şi atenţia pentru companie”.

Comenteaza